Majonez, który publikowałam wcześniej świetnie sprawdza się w sałatkach czy różnego rodzaju pastach,
ale na kanapki czy do hamburgerów jest zbyt gesty, dlatego podaję kolejny przepis na majonez, który wykorzystałam do hamburgerów.
Składniki:
dwa - trzy ugotowane ziemniaki
około szklanki oleju roślinnego
łyżeczka musztardy
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz biały
około szklanki oleju roślinnego
łyżeczka musztardy
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz biały
Przygotowanie:
Ziemniaki obieram, kroję na mniejsze części (żeby szybciej się ugotowały).
I gotuję.
Do ugotowanych ziemniaków dodaję musztardę (ja akurat dodałam taką z ziarenkami gorczycy, bo nie miałam innej, ale możecie dodać normalnej)
I miksuję stopniowo dodając olej.
Skrapiam sokiem z cytryny, przyprawiam do smaku i przekładam do naczynia w którym będę go przechowywać (majonez trzymamy w lodówce).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz