Potrawa, prosto z kieleckiego stołu Moni.
Składniki zawsze są w domu, robi się ją szybko i jest naprawdę prosta.
Można do nich wypić kefirek z grzybka tybetańskiego, ale o grzybku tybetańskim i o produkcji kefirku jeszcze będę pisać.
Składniki:
ok 10 ziemniaków
2 duże cebule
sól
pieprz
olej
Przygotowanie:
Ziemniaczki obieramy i kroimy w plasterki.
To samo robimy z cebulką (tylko, że cebulkę kroimy trochę drobniej).
W garnku rozgrzewamy olej i warstwami układamy:
ziemniaczki, cebulka, solimy i pieprzymy,
potem znowu ziemniaczki, cebulka, sól i pieprz i tak dopóki nie skończą nam się składniki.
Dusimy pod przykryciem przez pół godzinki (w trakcie możemy delikatnie zamieszać).
Gotowe danie możemy posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz