Wszędzie słyszałam o jarmużu, ale nigdy go nie jadłam.
W końcu udało mi się go dorwać w zeszły weekend.
I oto co wyszło, a wyszło i to bardzo :)
Składniki:
jarmuż ok. 250 gram
dwie cebulki
papryka
pół serka tofu
sól
pieprz
kilka ząbków czosnku
olej słonecznikowy do smażenia
Przygotowanie:
Jarmuż myjemy, wykrajmy z niego twardsze łodygi i kroimy na mniejsze części.
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni.
Do cebulki dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę
i wciskamy za pomocą praski kilka ząbków czosnku.
Kiedy papryka już nieco zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę tofu i jarmuż, solimy, pieprzymy i dusimy jeszcze ok 10 minut pod przykryciem.
Ja podałam z ziemniakami gotowanymi na parze.
Smakowało nawet kotom :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz