Paszteciki w formie muffinów, można jeść same albo z ćwikłą.
Składniki:
2 szklanki drobnej fasolki namoczonej na noc
szklanka suszonych grzybów moczonych przez noc
3/4 szklanki maki owsianej
(jeśli nie udało Ci się takiej dostać możesz samodzielnie zmielić płatki owsiane)
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
3 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
2 łyżeczki majeranku
łyżeczka tymianku
pół łyżeczki suszonego koperku
pół łyżeczki cząbru
spora szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka musztardy
100 ml oleju
sól
pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę przepłukać i wsypać do garnka, dodać grzyby razem z wodą w której się moczyły, dolać wody (ok. 3 szklanki) i gotować do miękkości.
Cebule pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na patelni,
razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Pod koniec smażenia wyjąć liście i ziele.
Fasole zmieszać z cebulą i resztą składników i przepuścić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem.
Powstałą masę rozłożyć do papierowych foremek i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz