wtorek, 30 grudnia 2014

dip z czerwonej fasoli

Skoro już jesteśmy przy temacie past, a sylwester za kilka dni, wrzucę jeszcze kolejny przepis,
żebyście mieli w czym maczać domowe czipsy na które też przyjdzie pora. 
Bo domyślam się  że część z was samodzielnie szykuje menu na sylwestra,  a może część z was spędza go tak jak ja - w domu?
Wtedy tym bardziej trzeba wyróżnić ten dzień chociażby dobrym jedzeniem.
Pastę robi się bardzo szybko co jest olejnym jej plusem.

Składniki:

puszka czerwonej fasoli
cebula
3 ząbki czosnku
pół szklanki natki pietruszki
łyżeczka słodkiej papryki
pół łyżeczki chili
pół łyżeczki kuminu
kilka łyżek oleju
sok z połowy cytryny
sól

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na rozgrzanej patelni.


Przerzucam do naczynia w którym będę mogła miksować, 
dodaję fasole i przyprawy - blenduję wszystko na gładką masę, na koniec mogę doprawić sola do smaku.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz