Moja wersja sałatki warzywnej jest nieco zmieniona i nie tylko dlatego, że nie ma w niej jajka, ani tradycyjnego jajecznego majonezu, ale skoro wegańskie jedzenie i tak różni się od tradycyjnego możemy troszkę poszaleć.
Znowu będzie nam potrzebny majonez ale w tej kwestii odsyłam do poprzedniego wpisu na temat pasty rybnej http://veganstyl.blogspot.com/2014/12/swieta-ciag-dalszy-pasta-rybna-i.html - tam znajdziecie na niego przepis.
Składniki:
4 duże ziemniaki
5 marchewek
pół puszki białej fasoli
pół puszki groszku
5 ogórków kiszonych lub 3 wielkie
duża cebula
dwie gruszki
sól
pieprz
majonez - ilość według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki i marchewki obieramy i gotujemy do miękkości. Potem kroimy w kostkę razem z ogórkami, obranymi i pozbawionymi ogryzek gruszkami i cebulą.
Wszystko mieszamy w dużej misce, dodajemy fasolkę, groszek, majonez i doprawiamy do smaku solą
i pieprzem.
Nie trzymamy w lodówce dużej niż dwa dni, bo po tym czasie zaczyna się robić wodnista.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz