Zupa, którą pokocha każdy.
Nie znam jeszcze nikogo, komu by nie smakowała.
Nawet mój kot dał się nabrać na te "flaczki".
I mam na to dowody :)
Składniki:
trzy spore marchewki
duża pietruszka
pół selera albo jeden mały
dwie cebule
250 g boczniaków
kilka łyżek oleju
kilka ziaren pieprzu
250 g boczniaków
kilka łyżek oleju
kilka ziaren pieprzu
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka ostrej papryki
trzy łyżki majeranku
kilka ziaren ziela angielskiego
cztery liście laurowe
trzy łyżki majeranku
kilka ziaren ziela angielskiego
cztery liście laurowe
łyżeczka gałki muszkatołowej
łyżka tymianku
odrobina chilli
łyżeczka soli
łyżka musztardy
dwie łyżki sosu sojowego
pięć szklanek wody
łyżka tymianku
odrobina chilli
łyżeczka soli
łyżka musztardy
dwie łyżki sosu sojowego
pięć szklanek wody
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w kostkę,
warzywa ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
Bocznika siekamy w paseczki.
Najpierw rumienimy cebulkę na patelni.
Potem dorzucamy do niej warzywa i boczniaka.
Smażymy aż wszystko trochę zmięknie.
Przekładamy do sporego garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze przez parę minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz