wtorek, 30 grudnia 2014

jarmuż z fasolką i pomidorami

Danie w stylu - czyścimy lodówkę i gotujemy szybko.
Aczkolwiek mi bardzo smakowało,
zresztą już wspominałam o mojej nowo odkrytej miłości do jarmużu, 
a jak wiemy świeża miłość jest bardzo silna.

Składniki:

200 g jarmużu
pół puszki białej fasolki
puszka pomidorów
kostka tofu  (180g - bo w sumie kostki tofu mogą byś bardzo różnej wielkości)
dwie cebule
sól
pieprz
papryka ostra , słodka , wędzona (po pół łyżeczki)
odrobina chili
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Jarmuż myjemy i wykrawamy z niego twardsze łodygi, kroimy na mniejsze części.


Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, razem z dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę.


Tofu również kroimy w kostkę.

 

Przygotowane składniki dorzucamy do zeszklonej cebulki, zalewamy pokrojonymi pomidorami z puszki i dodajemy przyprawy.
Całość dusimy aż jarmuż odrobinę nie zmięknie (ok.5 minut).



Przekładamy na talerze i smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz