Kochani pomidory już tańsze nie będą.
Zaraz pożegnamy moje ulubione polne i przywitamy te szklarniowe, sztuczne, szare, bez smaku.
Wiec jeśli chcecie wsadzić pomidory to to jest właśnie ostatni moment,
ja osobiście sporo przetwarzam - suszę, gotuję, mieszam z innymi warzywami.
Bo po co mam potem płacić za puszkę 2 zł jak teraz cały kilogram mogę kupić za tyle albo nawet taniej.
No i nie ma to jak domowe przetwory,
te z puszki nawet się nie umywają do tych przyrządzonych przeze mnie.
Składniki:
pomidory (ile wam się zmieści w garnku)
przyprawy
(wedle upodobania, ja część wsadzam w ogóle nie przyprawionych ,
a do drugiej części dodaje czosnek i bazylię)
Przygotowanie:
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
Kroimy ma mniejsze części i gotujemy, żeby odparowały trochę wody,
w trakcie gotowania przyprawiamy.
Gorące przelewamy do słoików i od razu pasteryzujemy w piekarniku.
Chyba najprostszy przepis :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz