Zawsze lubiłam płatki z mlekiem na śniadanie,
przez całą podstawówkę jadałam tylko takie śniadania.
Teraz staram się je bardziej urozmaicać,
ale do granoli wciąż mam słabość.
Zwykła sklepu nie należy do najzdrowszych,
a eko zabija cenami.
Dlatego najlepiej zrobić ją samodzielnie.
Składniki:
szklanka płatków owsianych
garść ziaren dyni
garść ziaren słonecznika
garść dowolnych orzechów
kilka łyżek siemienia lnianego
kilka łyżek wiórek kokosowych
syrop z agawy, daktylowy lub dla tych co używają kontrowersyjny miód
(tyle, żeby ziarenka się posklejały)
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 160 stopniach ok 10 minut aż nabierze złotego koloru.
Kiedy ostygnie kruszymy i przesypujemy do słoika.
Przechowujemy do kilku tygodni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz