Specjalnie rozpracowana wersja dla Moni :)
Składniki:
3 marchewki
2 pietruszki
seler
kilka listków kapusty włoskiej
por
kilka suszonych grzybków
cebula
kostka rosołowa (oczywiście warzywna, ale czytajcie skład bo czasami nawet te warzywne nie są w pełni wegańskie)
vegeta
ziele angielski
pieprz
liście laurowe
Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulkę opalamy nad palnikiem
i przekrajamy na pół.
Dodajemy ziele angielskie, pieprz, kostkę rosołową, grzybki, liście laurowe, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.
Liście kapusty związujemy nitką i również wrzucamy do garnka, tak samo robimy z porem.
Kiedy warzywka zmiękną, próbujemy i doprawiamy do smaku - dodajemy vegety, ewentualnie soli albo pieprzu.
Można jeść sam lub z makaronem, ja podaję z makaronem (oczywiście makaron bez jajeczny - jak zawsze proponuję czytać skład).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz