Bardzo szybki sposób na wegańskie masełko domowej roboty,
gdyż to kupne mimo iż bardzo dobre to nie zawsze jest dostępne,
a zanim zamówimy je przez internet jakiś czas musi minąć.
Ostatnio robiłam je jeszcze przed wyjściem do pracy kiedy rano zorientowałam się ze nie mam czym posmarować kanapek.
No i oczywiście jest bardzo zdrowe i pyszne, można je też długo przechowywać w lodówce i nic się z nim nie dzieje.
Składniki:
awokado (ja robię od razu z dwóch)
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
Wykonanie:
Awokado przekrajmy na pół i wydłubujemy pestkę.
Wyciskamy sok z cytryny.
Wyjmujemy miąższ z awokado (lub po prostu obieramy je ze skórki)
i przekładamy je do naczynia w którym będziemy mogli je zblerndować.
Polewamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i blendujemy.
Przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz