niedziela, 30 listopada 2014

masło z awokado

Bardzo szybki sposób na wegańskie masełko domowej roboty, 
gdyż to kupne mimo iż bardzo dobre to nie zawsze jest dostępne, 
a zanim zamówimy je przez internet jakiś czas musi minąć.
Ostatnio robiłam je jeszcze przed wyjściem do pracy kiedy rano zorientowałam się ze nie mam czym posmarować kanapek.
No i oczywiście jest bardzo zdrowe i pyszne, można je też długo przechowywać w lodówce i nic się z nim nie dzieje.



Składniki:

awokado (ja robię od razu z dwóch)
sok z połowy cytryny 
sól 
pieprz


Wykonanie:

Awokado przekrajmy na pół i wydłubujemy pestkę.


Wyciskamy sok z cytryny.


Wyjmujemy miąższ z awokado (lub po prostu obieramy je ze skórki
i przekładamy je do naczynia  w którym będziemy mogli je zblerndować.
Polewamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i blendujemy.


Przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w lodówce.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz