sobota, 8 kwietnia 2017

szybkie ciasto czekoladowe

Idealne ciasto na sytuacje typu,
mam ochotę na coś słodkiego, 
ale nie chce mi się wychodzić do sklepu.
Myślę , że takie składniki każdy ma w domu.

Składniki:

1,5 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru/.ksylitolu/erytolu
2 łyżki kakao
proszek do pieczenia 
(jedno opakowanie)
pół szklanki oleju
szklanka mleka roślinnego 
(u mnie sojowe, ale może być każde inne)
cukier waniliowy
łyżka cynamonu
trzy duże łyżki dżemu domowej roboty 
(u mnie akurat truskawkowy)

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki w  sporym naczyniu i dokładnie miksujemy.
Przekładamy do blaszki wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą , lub do foremki silikonowej wysmarowanej olejem.



Pieczemy 35 - 40 minut w 180 stopniach.


Możemy jeść jeszcze ciepłe.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz