niedziela, 14 czerwca 2015

truskawkowa owsianka

Inna wersja mojego ulubionego letniego śniadania.

Składniki na jedna porcję:

4 łyżki płatków owsianych
8 łyżek wody
kilka migdałów
siemie lniane
ziarna słonecznika
pestki dyni
rodzinki
żurawina
łyżka tahiny
łyżka soku z cytryny
łyżka syropu daktylowego
pół banana
garść świeżych truskawek
możecie też dodać suszone owoce jeśli macie taką ochotę

Przygotowanie:

Płatki i migdały zalewamy na noc ośmioma łyżkami wody (można to też zrobić ok. pół godziny przed śniadaniem, ale najlepsze są kiedy zrobimy to poprzedniego dnia wieczorem).


Rano dodajemy wszystkie składniki poza siemieniem lnianym i owocami i mieszamy dokładnie.


Na wierzch kładziemy pokrojone owoce i sypiemy je zmielonym siemieniem lnianym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz