sobota, 21 marca 2015

pasta z zielonego groszku

Zielony groszek w puszce jest dobrą opcją kiedy chcemy przygotować coś na szybko.
Dziwię się, że nie jest równie popularny jak soczewica czy fasola.
Oczywiście możecie też ugotować świeży lub mrożony (o tej porze roku tylko mrożony),
ale ja wybrałam opcję na szybko, bo ostatnio cierpię na brak czasu.

Składniki:

2 puszki zielonego groszku
garść suszonych pomidorów plus odrobina oliwy z zalewy
garść koperku
garść natki pietruszki
łyżeczka zielonej czubrycy
dwie łyżeczki musztardy
sos sojowy 
czarny pieprz


Przygotowanie:

Odcedzamy groszek,


pomidory kroimy na mniejsze części.


Mieszamy wszystkie składniki,


blendujemy i gotowe.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz