piątek, 23 października 2015

gofry z okarą

Kolejny sposób na wykorzystanie okary - powinnam chyba pomyśleć nad książką 
"100 sposobów na okarę" :)
Niestety tym razem skorzystają tylko Ci którzy posiadają gofrownicę. Sprzęt co prawda jest niedrogi,  więc zawsze mogą go nabyć również Ci, którzy jeszcze nie posiadają, 
ale wiadomo jak każdy sprzęt zajmuje miejsce, a kuchni się nie powiększy, 
chociaż moją już zaczęła się rozrastać i zajmować cześć małego pokoju, który jest najbliżej niej :)

Składniki:

2 szklanki mąki
szklanka okary
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
3 czubate łyżki kako rozpuszczalnego
1,5 szklanki mleka sojowego 
pół szklanki oleju


Przygotowanie:

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Najpierw suche, potem dodajemy mokre.



Gofrownicę spryskujemy olejem
i pieczemy :)

Nic trudnego jak widać, 
szybki i smaczne śniadanie albo deser :)
My jadłyśmy z powidłami śliwkowymi domowej roboty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz