Idealne do kawy i kiedy dopadnie nas mały głód na słodkości :)
Szybko się robią i prawie każdy ma na nie składniki w domu.
Składniki:
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka siemienia lnianego
1/4 szklanki mleka roślinnego
1 szklanka maki
1/3 szklanki maki owsianej
1 opakowanie cukru waniliowego
1/3 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1/2 szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1 tabliczka wegańskiej czekolady
(takiej jaka lubicie najbardziej)
Przygotowanie:
Najpierw mieszamy wszystkie suche składniki (poza czekoladą)
Potem dodajemy mokre i dokładnie mieszamy.
Na sam koniec kroimy czekoladę na drobne kawałki, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Z gotowej masy formujemy ciasteczka i układamy je na papierze do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni od 10 do 12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz