Jedno z pierwszych dań, które nauczyłam się robić przechodząc na dietę wegetariańska,
z biegiem czasu przerobiłam na wersje wegańską.
Składniki:
duży kabaczek
ok. pól kilo ziemniaków
ok. 700 g pomidorów
łyżeczka (lub mniej jeśli nie lubicie ostrych dań) chili
sól
pieprz
śmietanka sojowa (lub inna roślinna)
Przygotowanie:
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę.
Tak samo cukinie i ziemniaki.
Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości, jeśli pomidory są mało soczyste można dolać odrobinę wody, ale nie za dużo.
Doprawiamy, solą, pieprzem i chili, śmietanę dodajemy na sam koniec już po wyłączeniu zupy,
kiedy troszkę przestygnie.
Jedno z najprostszych dań,
w sam raz dla tych którzy dopiero zaczynają swoja kulinarna przygodę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz