poniedziałek, 18 maja 2015

ciasto czekoladowe z bananami

Jest rewelacyjne, dawno nie jadłam tak dobrego ciasta, zdecydowanie dopisuję je na listę moich ulubionych.
I mimo, że nie wygada na takie, to naprawdę łatwo się robi.

Składniki:

2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mleka sojowego
1/2 szklanki oleju
2 duże łyżki kakao
1 łyżeczka sody
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
5 dojrzałych bananów
bułka tarta do wysypania foremki

Przygotowanie:

Czekoladę drobno kroimy.


2 banany rozgniatamy widelcem.


W misce mieszamy suche składniki i dodajemy do nich mleko sojowe, olej, czekoladę i rozgniecione banany. Wszystko dokładnie mieszamy.


Pozostałe 3 banany kroimy w plasterki.


Foremkę na ciasto smarujemy olejem i sypiemy bułką  tartą.


Wykładamy do foremki połowę ciasta.


Układamy banany.


I przykrywamy je drugą połową ciasta.


Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz